NETEJA TOMBA GOMIS

L’associació cultural La Nostra Terra, atenent a l’objectiu fonamental dels estatuts de defensar i posar en valor el Patrimoni Cultural d’Ontinyent i de la Vall com a testimoni d’una herència rebuda que cal conservar per a transmetre a les generacions venidores, i amb el suport institucional de l’Excm. Ajuntament d’Ontinyent, s’ha posat esta mateixa setmana en contacte amb el Conservador del Cementiri de Montmartre a París, per tal de manifesta-li  la  voluntat de sol·licitar el permís pertinent per tal d’executar procediments de neteja i manteniment de la tomba d’una de les figures il·lustres de la nostra ciutat soterrada en aquest cementiri, com és la del músic Josep Melcior Gomis. Precisament ho fem en la setmana que s’acompliran 178 any de la seua mort a París, ocorreguda el 27 de juliol de 1836.

Al mateix temps, també es proposa al conservador la possibilitat d’instal·lar algun tipus de retolació o cartel·la que indicarà la procedència i algunes dades rellevants de la persona de Gomis, ja que en la tomba no hi ha cap referència al respecte. Com que actuar sobre la tomba original no és possible ja que el cementeri de Montmartre és considerat monumental per l’Ajuntament de Paris,  proposem la col·locació d’una mena de cartel·la exemptà, respectant l’entorn i dins del paràmetres establerts, que poguera contindre una inscripció sobre el músic, perquè els visitants tingueren la possibilitat de llegir les dades de procedència d’aquest artista universal nascut a la nostra ciutat d’Ontinyent.

thumb_474__4Esperem poder infromar prompte de la resposta a la sol·licitud i que puguem d’aquesta manera dur endavant una inicitiva per honorar un dels nostres fills més il·lustres, com hem fet ja amb les dos edicions amb estudis sobre Gomis de la nostra publicació Almaig, Estudis i Documents dels anys 1991 i 2012 i amb el panell de l’exposició Els Il·lustres oblidats i desconeguts I de l’any 2010, hui cedit a l’Excm. Ajuntament d’Ontinyent.

< Tornar enrere